En "liten" biff




En biff till hela familjen. 

Såg en sådan här biff någonstans och tänkte att ... det är alltså så man gör när man inte har så mycket extra tid att fixa till många små biffar. Gräddningstiden blir ju nog betydligt längre ... men medan den "lilla" biffen gräddas har man istället bra med tid att exempelvis hänga tvätt eller tömma diskmaskinen. Och ett annat plus är att biffen blir mycket saftigare så här. 






EN STOR BIFF

c 1 kg malet kött 
1 ägg
1 hackad vitlöksklyfta 
1 dl grädde
salt och peppar
1 msk köttfond

körsbärstomater
fetaost
1 dl grädde 

Blanda ihop allt. Stek biffen c 6-8 minuter per sida. Lägg sist på tomat och fetaost och häll i resten av grädden. Låt puttra någon minut under lock tills den "lilla" biffen är genomstekt. Servera med klyftpotatis och en grönsallad.



Inga kommentarer:

Gottigottgott ...

... med bara 3 ingredienser. Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti? Oc...